skip to Main Content
ΕΣΚΑ Νέων: Πανηγυρική πρόκριση στη Β’ Φάση!

ΕΣΚΑ Νέων: Πανηγυρική πρόκριση στη Β’ Φάση!

Η Eurohoops Academy Λεόντειος επιβλήθηκε του ΓΣ Παλλήνης, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την Α’ Φάση!

Φτάνοντας τις εννέα νίκες, και με μόλις μία ήττα, οι Νέοι μας βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου Ομίλου. Η Eurohoops Academy Λεόντειος έκανε το 2/2 και κόντρα στον ΓΣ Παλλήνης, επικρατώντας με 68-46 στο Κλειστό της Λεοντείου. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, ο Ανδρέας Ματθαίος επέλεξε να συμπεριλάβει στο ρόστερ πολλά παιδιά από την ομάδα Εφήβων και Παίδων, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε υψηλότερο επίπεδο.

Το σκορ άνοιξε με τρίποντο του αρχηγού του ΓΣ Παλλήνης, δείχνοντας πως οι φιλοξενούμενοι πατούν καλύτερα στο παρκέ. Η Eurohoops Academy Λεόντειος ισοφάρισε για πρώτη φορά σε 6-6 και με ένα σερί 7-0 έφτασε ως το 11-6. Αν και η ολιγομελής ομάδα της Παλλήνης πέρασε ξανά μπροστά (11-12). Με παίκτη – κλειδί τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, οι αθλητές μας προσπέρασαν εκ νέου (13-12) και από τότε δεν έχασαν ποτέ την πρωτοπορία. Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έφτασε στο καλάθι (29-27). Ωστόσο, η ομάδα μας έτρεξε ένα νέο σερί 8-0, κάνοντας για πρώτη φορά το +10 (37-27, 19′). Μετά την ανάπαυλα παιδιά από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου πήραν ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά είχε φτάσει ήδη στο +15 (55-40, 30′). Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, ο Ανδρέας Ματθαίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και τακτικές.

Διψήφιο αριθμό πόντων έφτασαν τέσσερις αθλητές μας, με τον Άγγελο Κόπτσα να ηγείται με 13, τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο να έχει προσθέσει 12 και τους Άγγελο Βασσάλα και Μάριο Λούκα από 11.

Τώρα, η Eurohoops Academy Λεόντειος βρίσκεται εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αγώνων της διοργάνωσης ώστε να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της. Ως πρώτη του 2ου Ομίλου, θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα του 1ου Ομίλου σε διπλό knock-out ματς (εντός-εκτός), με στόχο την πρώτη της πρόκριση στο Final Four.

EUROHOOPS ACADEMY ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ – ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 68-46

Δεκάλεπτα: 19-14, 37-29, 55-40, 68-46

Eurohoops Academy Λεόντειος (Ματθαίος Ανδρέας, Βούλγαρης Κωνσταντής): Παντελίδης 2, Κόλλιας 3(1), Νικόπουλος 3(1), Κόπτσας Αγγ. 13(1), Αθανασιάδης 1, Στάσης, Σπυρόπουλος 12, Μπούτσης 3(1), Τομπούρογλου, Βασσάλας 11(1), Χρήστου 9(3), Λούκα 11.