skip to Main Content
Eurohoops Decision Making Camp: Η νέα γενιά έζησε την απόλυτη προπονητική εμπειρία μπάσκετ στη Γλυφάδα!

Eurohoops Decision Making Camp: Η νέα γενιά έζησε την απόλυτη προπονητική εμπειρία μπάσκετ στη Γλυφάδα!

Το προπονητικό επιτελείο του Eurohoops έκανε… απόβαση στα Νότια Προάστια και δεκάδες νεαροί αθλητές έζησαν μια μοναδική εμπειρία εξέλιξης.

Το ΔΑΚ Γλυφάδας «Μ. Λιούγκας» φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία το Eurohoops Decision Making Camp. Δεκάδες νεαροί αθλητές με ταλέντο και διάθεση για δουλειά έγιναν κοινωνοί της μπασκετικής κοσμοθεωρίας του Eurohoops κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας! Για πρώτη φορά στα Νότια Προάστια η προπονητική ελίτ του οργανισμού σύστησε τη φιλοσοφία της για το σύγχρονο μπάσκετ μέσα από ένα πρωτοποριακό προπονητικό πρόγραμμα. Ο Head Coach, Κωνσταντίνος Μελέτης, ο Head Of Development, Λευτέρης Καλογήρου, ο πολύπειρος και επιτυχημένος προπονητής, Ευριπίδης Παπαϊωάννου, αλλά και ο φετινός Πρωταθλητής στην Α2 Γυναικών, Γιώργος Βελτσίστας, μετέδωσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη νέα γενιά.

Το εντυπωσιακό κλειστό γυμναστήριο ντύθηκε στα… μαύρα και πορτοκαλί του Eurohoops, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Γλυφάδας, και υποδέχθηκε νεαρούς αθλητές από κάθε γωνιά της Αθήνας! Οι αθλητές των Νοτίων Προαστίων αγκάλιασαν την παρθενική παρουσία του Eurohoops Decision Making Camp στη… γειτονία τους. Βέβαια, το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί από τον Head Coach, Κωνσταντίνο Μελέτη, είναι τέτοιο, που δικαιολογούσε κάθε χιλιόμετρο που έκαναν αθλητές πολλών άλλων περιοχών.

Από την πρώτη του είσοδο στην έναρξη του Eurohoops Decision Making Camp, τα νεαρά αγόρια και κορίτσια, αντίκρισαν κάτι που τους εντυπωσίασε! Το Shooting Machine της Dr. Dish ήταν η μεγάλη έκπληξη που τους περίμενε.

Το νέο μηχάνημα της κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο «εγκαινιάστηκε» από τους νεαρούς αθλητές με τη… βοήθεια του Θοδωρή Παπαλουκά. Ο Διευθυντής της Eurohoops Academy βρέθηκε στη Γλυφάδα για να γνωρίσει τους συμμετέχοντες και να τους δώσει πολύτιμες συμβουλές σε αγωνιστικό, αλλά και πνευματικό επίπεδο.

Η πρώτη ημέρα του προγράμματος περιελάμβανε ατομική τεχνική. Έτσι, οι προπονητές κατάφεραν να εντοπίσουν τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία των αθλητών. Ακολούθησαν δύο ημέρες γεμάτες παιχνίδι ένας εναντίον ενός, αλλά και τριών εναντίον τριών. Φυσικά, όλες οι ασκήσεις είχαν έναν κεντρικό πυρήνα: την ανάπτυξη της ικανότητες λήψης αποφάσεων. Οι νεαροί αθλητές ανακάλυψαν πως κάθε τους κίνηση στο παρκέ μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από επιλογές ατομικά, αλλά και ομαδικά, πως να αναγνωρίζουν τις επιλογές αυτές και πως να καταλήγουν στη σωστότερη απόφαση.

Η ολοκλήρωση του Eurohoops Decision Making Camp ήρθε μέσω μιας συζήτησης των παιδιών με τον EuroLeague Legend. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς στάθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα της επιμονής στη διαδικασία της εξέλιξης: «Νομίζετε ότι κάποιος μπορεί να καταφέρει κάτι από την πρώτη φορά χωρίς να κάνει λάθη; Κανένας μας δεν το έχει καταφέρει αυτό ποτέ και σε οτιδήποτε. Ό,τι βλέπετε καινούργιο στο γήπεδο δεν γίνεται πρώτη φορά εκεί. Αυτή είναι η 100η προσπάθεια. Υπήρχαν νωρίτερα άλλες 99 αποτυχίες. Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησαν. Όσοι θαυμάζετε για τις επιτυχίες τους, γύρισαν σπίτι τους μετά τις αποτυχίες, σκέφτηκαν πως μπορούν να βελτιωθούν. Και έτσι εξελίχθηκαν. Πρέπει να είστε δυνατοί. Και να ξέρετε ότι για να φτάσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε, πρέπει να είστε δυνατοί και τις δύσκολες στιγμές. Αυτό θα κάνει τη διαφορά».

Ο Διευθυντής της Eurohoops Academy ευχαρίστησε τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, για την παρουσία τους, τονίζοντας τη σημασία του συνδυασμού της αγωνιστικής εξέλιξης, της σχολικής επιμέλειας, αλλά και της διασκέδασης. Στο… φινάλε της διοργάνωσης έγινε η κλήρωση για τη δωρεάν συμμετοχή στο Eurohoops Olympia Basketball Camp, με τα παιδιά να ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους προπονητές του Eurohoops για επόμενες εκδηλώσεις.

Το άλμπουμ του Eurohoops Decision Making Camp 2022 στη Γλυφάδα